Bescherm je online investeringen tegen fraude | Analist.nl

2022-09-04 01:40:03 By : Mr. curry zhang

Recentelijk zijn er een aantal prominente datalekken geweest. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel consumenten zich afvragen hoe ze niet alleen hun online bankrekeningen, maar ook hun investeringen kunnen beschermen om te voorkomen dat ze gehackt worden en alles kwijtraken.

Selecteer een sterk wachtwoord voor je online investeringsaccount. Een sterk wachtwoord is er een die niet gemakkelijk te raden is en over het algemeen minimaal acht karakters heeft, inclusief symbolen, cijfers en zowel kleine- als hoofdletters. Een sterk wachtwoord bevat geen woorden die je kunt vinden in een woordenboek of persoonlijke informatie zoals een naam of verjaardag. Zorg ervoor dat je je wachtwoord beveiligt en nooit deelt per telefoon of via elektronische berichten (zoals e-mail of SMS). Daarnaast is het belangrijk om je wachtwoord regelmatig te veranderen.

Je investeringsmaatschappij biedt of vereist wellicht zelfs een tweestapsverificatie voor toegang tot je online account. Tweestapsverificatie is een praktische manier om extra beveiliging aan je account toe te voegen door een tweede factor toe te voegen aan je gebruikersnaam en wachtwoord. Bij een tweestapsverificatie wordt er iedere keer dat je inlogt vanaf een nieuw apparaat een unieke code naar je email of mobiele toestel gestuurd. Je moet deze code en je wachtwoord invoeren om toegang te krijgen tot je account.

Als je een draadloze internetverbinding gebruikt (inclusief een draadloos thuisnetwerk) voor toegang tot je online investeringsaccounts, zorg er dan voor dat je computer en mobiele toestel veilig zijn. Installeer de laatste software updates en schakel je antivirussoftware en firewall in. Je kunt ook een VPN vinden op Surfshark. Dit versleutelt je online verkeer en het beschermt het tegen cyberaanvallen.

Je investeringsmakelaar of -adviseur kan biometrische beveiliging aanbieden voor je online investeringsaccounts, met name als het gaat om toegang tot deze accounts via mobiele apparaten. Biometrische beveiliging voor een investeringsaccount kan een vingerafdruk, gezichts- of stemherkenning of irisscan zijn. Dit soort beveiliging kan in aanvulling op of in plaats van een wachtwoord worden gebruikt om toegang tot krijgen tot je investeringsaccounts. Neem contact op met je investeringsmakelaar of –adviseur en vraag of zij dit soort beveiliging voor jouw investeringsaccount bieden.

(zoals investeringen, bank, pensioen of andere vergelijkbare financiële accounts). Vermijd hetzelfde wachtwoord voor verschillende online diensten, met name financiële accounts. Het gebruik van één wachtwoord voor verschillende online accounts is hetzelfde als één sleutel gebruiken voor je auto, huis en brievenbus. Als je de sleutel verliest of hij wordt gestolen, heeft iemand anders mogelijk in één keer toegang tot alles. Hoewel het gebruik van verschillende wachtwoorden het moeilijker maakt om de wachtwoorden te beheren, is het een aanzienlijke verbetering als het gaat om veiligheid.